Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Diş teli

1. Uluslararası Sulu Boya Sergisi “Bonds / Bağlar” açılıyor…

1. Uluslararası Sulu Boya Sergisi  “Bonds / Bağlar” açılıyor…
REKLAM ALANI
05.01.2023
A+
A-

İstanbul Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezinin ev sahipliğinde başlayacak olan sergi, 7 Ocak tarihinde kapılarını sanatseverlere açacak.

Küratörlüğünü Ahmet Öğreten ve Şüheda Karakuş’un üstlendiği sergide, dünyanın pek çok farklı noktasından sanatçılar yer alıyor.

Temel olarak insan ve doğayı odağına alan serginin teması “Bağlar”…

Bonds / Bağlar; çeşitli ülkelerden, farklı inanç ve kültürdeki insanları sanat vasıtasıyla barıştırma, kaynaştırma,  sanat ile toplumları geliştirmeyi amaç ediniyor.

Her ressamın özgün tarzını, kültürel değerleriyle harmanladıkları eserler, 10 gün boyunca İstanbul’un merkezinde sergilenecek.

Aralarında Prafull Sawant/Hindistan, Besnik Xhemaili/Kosova gibi alanında ekol olmuş dünyaca ünlü isimlerin de yer  aldığı sergide O.Mi Corazon, Tatiana Koparan, Vera Andrukhova, Liliya Gliumova, Nataliya İşiten gibi yabancı ressamlar ile sulu boya sanatı üzerine kendi tarzlarını oluşturmuş toplam 34  sanatçının eserleri bulunuyor.

Bu yıl 1.si düzenlenen serginin küratörü Ressam Ahmet Öğreten; sulu boya alanında henüz yeni fakat yetenekli yetişkinler ile güzel sanatlar öğrencilerine de fırsat tanımak ve geleceklerini şekillendirmek adına bu sergide yer verildiğini ve sulu boya sanatının farklı yansımalarını bir araya getirmenin önemini vurgulayarak bu ilk adımın gelenekselleşmesini hedeflediğini ifade ediyor.

Watercoloristanbul 1.Uluslararası Sulu Boya Sergisi “Bonds / Bağlar”, 17 Ocak 2023 tarihine kadar Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde ziyaret edebilir.

Katılımcılar:  Prafull Sawant, Ahmet Öğreten, Aynur Erol Özbay, Aynur Kenan, Ayşe Zümra Bakkal, Barbaros Güç, Besnik Xhemaili, Demet Özveran, Dilan Gitmez, Ekim Betül Uçar, Ekrem Yılmaz, Erdem Öztürk, Erhan Aydın, Erkin yılmaz, Fatma Meriç Erçetin, Hilmi Şimşek, Levent Erkök, Liliya Gliumova, Melek Gümüş, Meryem Umay Ekşi, Mete Selman Sayın, Nataliya İşiten, Nurullah Dökmeci, Olga Mi Corazon, Özer Ünsal, Salim Türkmen, Sevgi Turunç, Şüheda Karakuş, Tatiana Koparan, Tuba Güvemli, Tülay Sayılgan, Vera Andrukhova Tosun, Zeynep Beyza Çetin, Zeynep Öğreten

 

İletişim: Şüheda Karakuş

0554 138 78 06

Adres: TARIK ZAFER TUNAYA KÜLTÜR MERKEZİ

Şahkulu Mahallesi Şahkulu Bostan Sok no:4 Beyoğlu/İstanbul ŞİŞHANE METRO TÜNEL ÇIKIŞI

 

 

 

Prafull B. Sawant

 

Daniel Smith ABD’nin Küresel Marka Elçisi

Prafull B. Sawant, 1979’da Hindistan, Nasik’te doğdu. Uzun zamandır dünyanın önde gelen gerçekçi sanatçılarından biri olarak kabul ediliyor. Sahnenin ruh halini ve alanını yaratmak için ışığı yakalayan açık hava çalışmaları ve atmosferik manzaralarıyla tanınır. Gösterileri, uluslararası çalıştayları, konferansları ve sergileriyle dünya çapında aranan bir isim. Suluboya, yağlıboya ve akrilik tablolarıyla dünyanın dört bir yanından 42 uluslararası ödül kazanmıştır.

 

Ahmet ÖĞRETEN

1795’de başlayan asker ressamlar kuşağının günümüz temsilcilerinden olup, 1965’te Antalya’da doğdu. İlk resim eğitimini KHO’da ressam Yaşar Çallı’dan (1982) aldı. Suluboya ile ilk tanışması ressam Hüseyin Özdemir ile  (1994) oldu. 1995’te Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümüne girdi. Erzincan ve Kırklareli’nde resim atölyeleri kurdu ve eğitimler verdi. Ebru, grafik, fotoğrafçılık, kitap kapak tasarımı ile de ilgilendi. 12 kişisel resim sergisi açtı, yurt içi ve yurt dışında 60’dan fazla karma sergiye katıldı, atölye sergileri düzenledi, sanat fuarları ve workshoplara katıldı. Canlı performanslar düzenledi.

Besnik Xhemaili

 

Daniel Smith Marka Elçisi

UBT Üniversitesi’nde Çizim Profesörü

BXh IWS Galeri Sahibi

IWS Kosova Lideri

Daniel Smith Reklam Danışmanı

1976 yılında Priştine, Kosova’da doğdu.

1995 yılında Priştine “Dr.Ali Sokol” Tıp ortaokulundan mezun oldu.

2002 yılında Priştine Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü, Profesör Fatmir Krypa sınıfından mezun oldu.

2012- Priştine Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Yüksek Lisans, Grafik Dalı, Profesör Fatmir Krypa sınıfı.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.