Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Diş teli

“Denizli’de Yeni Açılan Restoranlar: Hangilerini Deneyin?”

Denizli, çevredeki Akdeniz, Ege ve İç Anadolu bölgelerinden büyük ölçüde etkilenen lezzetli geleneksel Türk mutfağıyla tanınır. Denizli’deki bazı popüler yemekler şunlardır:

“Denizli’de Yeni Açılan Restoranlar: Hangilerini Deneyin?”
REKLAM ALANI
30.01.2023
A+
A-

 

1. Kebap: Denizli kuzu, dana, tavuk gibi et çeşitleriyle yapılan ve genellikle pilav ve sebze ile servis edilen lezzetli kebaplarıyla ünlüdür.

2. Dolma: Dolma, yaprak sarması, pirinç ve otlardan yapılan geleneksel bir yemektir.

3. Baklava: Kat kat yufka, kıyılmış fındık ve tatlı şuruptan yapılan tatlı bir hamur işi.

4. Lahmacun: Bir tür Türk pizzası, kıyma, sebze ve baharatlarla kaplanan ince bir hamurdur.

5. İskender Kebap: Pide ekmeklerinin üzerine domates sosu ve yoğurtla servis edilen döner kebabıdır.

6. Mantı : Kıyma ile yapılan geleneksel bir yemektir.

7. Tarhana: Yoğurt, un ve sebzelerden yapılan, şifa kaynağı olarak da bilinen bir çorbadır.

Denizli aynı zamanda yerel mutfakta yaygın olarak kullanılan yüksek kaliteli meyve ve sebze üretiminde de uzun bir geçmişe sahiptir. Ayrıca kent, lezzetli yöresel peynirleri ve zeytinyağıyla da tanınmaktadır.

Mutfağı bu kadar zengin ve çeşitli olan bir şehrin restoranları da oldukça çeşitlidir. Bu sebeple Denizli’de çok çeşitli geleneksel Türk yemeklerinin yanı sıra dünya mutfağından da lezzetler sunan birçok restoran bulunmaktadır. Denizli’deki bazı popüler restoranlara bakacak olursak;

1. Elmallı Pide: 200 yıllık olan bu pideci 6 kuşaktır bu mesleği devam ettiren, meşhur Tavas Pidecisidir. Özellikle yağlı peynirli meşhur pidesiyle gönüllere taht kuran bu pideci Tavas usulü hamuru, dolu iç malzemesiyle tüm pide çeşitlerini misafirlerine sunmaktadır. Yolu Denizli’den geçen herkes fırsat buldukça Elmallı’ya uğramak ve pide yemek ister. Geçmişte ve günümüzde de yolu Denizli’den geçen birçok ünlü, bu pideciyi ziyaret etmektedir.

2. Denizli Kebapçısı: Denizli’nin en meşhur lezzetlerinden olan, Denizli Tandır Kebabı, özellikle Bayramyeri ve Kaleiçi bölgesindeki meşhur kebapçılar tarafından ilk günkü lezzetiyle hazırlanmaktadır. Çatal bıçak kullanmadan elle yenen bu kebap, odun ateşinde yavaş yavaş saatlerce pişen kuzu etiyle yapılmaktadır.

3. Zui Sushi: Denizli’nin yeni açılan, Uzak Doğu lezzetlerini bize taşıyan bu benzersiz atmosfere sahip mekan, şimdiden Denizli’nin popüler ve gözde mekanları arasında yerini aldı. Uzak Doğu Mutfağının lezzetleri yanısıra zengin kokteyl menüsüyle de farklı damak zevkine sahip insanlara hitap etmeye ve ağırlamaya devam ediyor.

4. Alo 24: Denizli’de 2 olmak üzere toplamda 6 şubeye sahip bu restoran, ızgaralardan pidelere, pizzadan çorbaya kadar geniş menüsü ve günün her saati hizmet vermesiyle bilinmektedir. Yol üzerinde bulunan konumu sebebiyle de özellikle şehirler arası yolculuk yapanların sık sık yemek durağı olmaktadır.

Denizli hakkında haber ve diğer ve son dakika olayları takip etmek için https://denizlimikrofon.com/ sitesinden okuyabilirsiniz.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.