Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Diş teli

Diyetisyen Cansel Kaya’dan sağlıklı bir cilt için beslenme önerileri…

Diyetisyen Cansel Kaya’dan sağlıklı bir cilt için beslenme önerileri…
REKLAM ALANI
26.05.2023
A+
A-

Sağlıklı bir cildin olmazsa olmazı yeterli su tüketmek.  Özellikle havaların ısınmaya başladığı bu dönemlerde tek başına su tüketimi kadar su içeriği yüksek besinlerin tüketimi de önemli.  Cilt kuruluğunu önleyip ışıldayan bir cilde sahip olabilmek için salatalık, domates, karpuz, elma, marul, kabak…  gibi yüksek su içeren sebze, meyveleri öğünlerinizden eksik etmeyin.

 

  • Sağlıklı Bir Cilt İçin Yağlar Tüketin

Ceviz, kabak çekirdeği gibi Kabuklu yemişler;  avakado, zeytinyağı gibi esansiyel yağ asitleri içeren sağlıklı yağlar cildi parlak ve nemli tutmaya destek olurlar.

Yemek hazırlarken yağların birkaç kez kullanılması ve kızartılmasıyla olan işlemler yerine ; Izgara, az yağda soteleme, buharda pişirme yöntemleri kullanabilirsiniz.

Paketli, yüksek sıcaklık görmüş, işlenmiş ürünlerden kaçının. Özellikle aralarda sıklıkla tükettiğiniz kuruyemişlerin çiğ olmasına özen gösterin.

 

  • Omega-3 Ve Omaga-6 Yağ İçeriği Yüksek Beslenmeyle Daha Genç Görünebilirsiniz

Bu yağ asitleri vücutta sentezlenemeyip dışarıdan alınması gerekir. Her ikisini de yeterince aldığınızda cilt bariyeriniz özellikle güneşin zararlı etkilerine karşı korunur ve daha parlak cilde sahip olabilirsiniz.

Ayrıca yeterli seviyede omega-3 ve omega-6 alımı ile daha az cilt kırışıklıklarının görüldüğü çalışmalar da bulunmakta. Kuru ve hassas ciltlerin rahatlamasında, yara iyileşmesinin hızlanmasında da destekleyici olabilirler. Tüm bunlar daha genç bir cilt görünümüne neden olabilir.

Siz de beslenmenize eklemek isterseniz ;

Uskumru, sardalya, alabalık, somon, ton balığı gibi yağlı soğuk su balıkları, yumurta, chia, keten tohumu, soya fasulyesi, ceviz, balkabağı çekirdeği, baklagiller ve semizotu gibi yeşil yapraklı sebzeler iyi kaynaklardan.

 

 

        A , C ve E Vitamini Yüksek Beslenme Kolajen Sağlığınızı Destekler

 

Kolajen, cilt, saç ve tırnak sağlığında çok önemli role sahip bir protein türüdür.  Çevrenizde takviye olarak kullanan kişilere rastlamış olabilirsiniz. Özellikle erken dönemde beslenmenizi kontrol ederek kolajen üretimini destekleyebiliriz.

 

A, C ve E vitaminleri cilt sağlığıyla en çok ilişkisi olan vitaminlerdendir. Bu vitaminlerden yüksek beslenme aynı zamanda antioksidanlardan da zengin beslenmeye yardımcı olur. Tüm bunlar vücutta kolajen üretimini arttırabilir.

 

Böylece başta güneş ışınları gibi dışarıdan gelebilecek zararlardan cildinizi daha iyi koruyabilir; Yaşlanma, kırışıklığın gecikmesi, leke oluşumunun önlenmesine destek olursunuz.

Cildiniz daha fazla su tutmaya başlar böylece soluk, düzensiz görüntü yerini eşit renkli cilt tonuna bırakabilir.

Önemli bir noktadır ki bu vitaminler birlikte tüketildiklerinde vücudumuzda maksimum etki gösterirler. Yani ne kadar renkli ve çeşitli beslenirseniz o kadar fazla yararlı vitamin cildinizi güçlendirip desteklemek için vücudunuza giriş yapar.

 

Yeşil, sarı biber, avakado, domates, brokoli, yeşil yapraklı sebzeler, havuç, turunçgiller, pancar, zeytinyağı, patates, ayçekirdeği, badem, fıstık gibi kabuklu yemişleri öğünlerinize eklemeniz bu anlamda sizin ve cildinizin dostu olacaktır.

 

Sonuç olarak, yaşadığımız her gün cildimizde hücre ölümü gerçekleşirken bir yandan da bazı besin ögelerini vücudumuz kullanır ve yenisine ihtiyaç duyarız. Doğru besin tercihleri ile depolarınızı doldurduğunuzda yeni cilt hücrelerinin üretimini ve sağlığını destekleyebiliriz.  Renkli ve çeşitli beslenerek daha esnek, nemli, canlı, ve daha renkli görünen cilde sahip olabilirsiniz.

 

 

BONUSS**

CİLT DOSTU SMOTİE TARİFİ

Malzemeler:

  • 1 Yemek kaşığı chia tohumu
  • 3-4 orta boy çilek
  • Yarım kırmızı pancar
  • 1 su bardağı kefir ya da yoğurt
  • 200 gr ahududu

Tüm malzemeleri birkaç parça buz da ekleyerek tanesiz kıvama gelene dek blender ediyoruz. Süslemek için birkaç dal taze nane eklemek tamamen size kalmış. Antioksidan, vitamin, mineral içeriği yüksek cilt sağlığını destekler smootiemiz hazırr.

Afiyet olsun

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.