Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Diş teli

Ediz Hun’un hayat hikayesini anlatan “Film Gibi Geçti”adlı kitabının imza gününe yoğun ilgi

Ediz Hun’un hayat hikayesini anlatan “Film Gibi Geçti”adlı kitabının imza gününe yoğun ilgi
REKLAM ALANI
27.06.2022
A+
A-

Türk sinemasının yakışıklı jönlerinden Ediz Hun’un hayatını konu alan ve öğretim görevlisi Rıza Oylum’un sorularıyla Yeşilçam’a ve kendi hayatına dair önemli anılarını paylaştığı “Film Gibi Geçti” kitabı için düzenlenen ilk imza günü Yeşilçam tutkunlarını bir araya getirdi. İnkılâp Kitabevi imzası taşıyan “Film Gibi Geçti”nin tanıtıldığı etkinliğe ilgi büyük olurken, 5 saat süren imza gününde okurlarıyla tek tek sohbet eden Ediz Hun, 500’ü aşkın kitabını imzaladı.

 

“Enteresan Bir Otobiyografik Kitap”

Düzenlenen imza gününde “Film Gibi Geçti” kitabını tanıtan Ediz Hun şunları söyledi: “Doğumumdan bugüne kadar olan yolculuğumu, periyotlar hâlinde okuyucuya aktardık. Enteresan bir otobiyografik kitap diyebilirim. Çocukluk yıllarım ve 6-7 Eylül Olayları gibi birçok kayda değer anımı paylaştım. Oldukça emek verdiğimiz bir kitap oldu.”

 

“Film Gibi Geçti” Anılar ve Resimlerle Nostaljik Bir Okuma Vadediyor

Sinemaya ilk adımını attığı yıllardan günümüze dek 120’yi aşkın filmde başrol olarak yer alan Ediz Hun, dönemin popüler dergilerinden olan Ses’in, 1963 yılında düzenlediği sinema yıldızı yarışmasında birinci seçilmesini ve kısa sürede büyük bir ün elde etmesini “Film Gibi Geçti” kitabıyla sevenlerine ve Yeşilçam meraklılarına anlatıyor. İnkılâp Kitabevi imzasıyla okurlarına ulaşan kitabında; Türk sinemasının yakışıklı jönlerinden Ediz Hun, öğretim görevlisi Rıza Oylum’un sorularıyla Yeşilçam’ın kamera arkasına da yıllar sonra ışık tutuyor.

 

“Film Gibi Geçti”, usta oyuncu Ediz Hun’un Cihangir’de doğduğu evden Norveç’te geçirdiği öğrencilik yıllarına; ilk rol aldığı filmden milletvekili seçildiği güne kadar hayatının dönüm noktalarını okurlarına sunuyor. Ediz Hun, hayatına dair detayları içtenlikle anlatırken, 6-7 Eylül gibi dönemin kritik olaylarına da değiniyor. Yeşilçam’a genişçe yer ayrılan kitapta, içinde önemli filmlerden karelerin de bulunduğu bir fotoğraf albümüne yer veriliyor. Anılar ve resimlerle nostaljik bir okuma vadeden “Film Gibi Geçti”, okurlarının beğenisini kazanmayı bekliyor.

 

 

Kitap Hakkında

Siyah beyaz bir fotoğraf karesi gibi Yeşilçam; bir kenara atılmış, tozlu raflarda duran, ama her bakıldığında insanın ruhuna elemle karışık bir saadet yayan, ucu yanmış bir fotoğraf karesi.

Fakir ama gururlu erkekleri, amansız hastalıklara yakalanan kadınları, imkânsız aşklarıyla o 24 fotoğraf karesinde her şey biraz daha masum sanki.

 

Türk sinema tarihinin en yakışıklı jönlerinden Ediz Hun o dönemin başkahramanlarından biri. Beyoğlu Emek’te, suare seanslarında, yaz günlerinde açık hava sinemalarında yıllarca konuk oldu hayatlara. Onu hep canlandırdığı karakterlerle beyaz perdeden izledik, ama işin bir de perde arkası vardı. Ediz Hun bu kez kurgu değil, gerçek bir hikâye anlattı. Cihangir’de başlayıp Norveç’e kadar uzanan içinde birbirinden güzel aşkları, üstün başarıları ve bir halkın hayranlığını saklayan bu hikâyede başrol yine onun.

 

İnkılâp Kitabevi, Ediz Hun, Söyleşi: Rıza Oylum, Film Gibi Geçti, 220 sayfa, İstanbul, 2022.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.