Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Diş teli

Gözyaşı Sarayı Kösem oyunu 22 Mayıs akşamı Bakırköy Yunus Emre Kültür Merkezi’nde buluşmaya hazırlanıyor

Gözyaşı Sarayı Kösem oyunu 22 Mayıs akşamı Bakırköy Yunus Emre Kültür Merkezi’nde buluşmaya hazırlanıyor
REKLAM ALANI
20.05.2024
A+
A-

Çiğdem Tunç Tiyatrosu tarafından sergilen Kosta Kortidis tarafından kaleme alınan ve yönetmenliğini üstlendiği başrollerinde Murat Parasayar, Çiğdem Tunç, Kosta Kortidis, Alp Balkan, Deniz Salman, Parla Şenol, Sema Aras, Balca Başman, Hazal Akyürek ve B.Soykan Kişioğlu’nun rol aldığı “Gözyaşı Sarayı Kösem” adlı oyun seyircileri ile buluşmaya devam ediyor.

 

Sahnelendiği ilk günden itibaren tiyatroseverlerin büyük ilgi gösterdiği oyun 22 Mayıs akşamı saat 20:00’de Bakırköy Yunus Emre Kültür Merkezi’nde seyircisiyle tekrar buluşmaya hazırlanıyor.

Gözyaşı Sarayı Kösem adlı oyunun konusu

 

Osmanlı İmparatorluğunun en ihtişamlı döneminden; en çalkantılı, en karışık ve en kanlı dönemine geçişin hikâyesi. Kadınlar Saltanatının ve Devleti Ali Osman’ın en güçlü kadını Kösem Sultan ile, tarihin en merhametli, en adaletli Padişahlarından Sultan Ahmet’in hikayesi. Bir destan, bir sevda bir kahramanlık öyküsü. Sultan Mustafa’ nın dramı, Handan Sultan’ın mücadelesi ve Safiye Sultan’ın tarih sahnesinden çekilmesi. Fatih Sultan Mehmet Han’ın nizamını değiştirecek kadar iradeli Sultan Ahmet ile bir büyük devleti cihan devleti olarak ayakta tutmak için savaşan Kösem Sultan’ın destanı. Valide-i Kebir Kösem Sultan’ın saltanatı ve hazin sonu ile Gözyaşı Sarayındaki hazin sonu.

NOT: Gözyaşı Sarayı Kösem oyunu biletlerine www.biletinial.com adresinden ulaşabilirsiniz

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.