Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Diş teli

Ali Batgi “Demmi Demmi” adlı çalışmasını müzikseverlerle buluşturdu

Ali Batgi “Demmi Demmi” adlı çalışmasını müzikseverlerle buluşturdu
REKLAM ALANI
01.06.2023
A+
A-

Besteci, söz yazarı ve yorumcu olarak Türk Halk Müziği’nin ve Senfonik Anadolu Rock Pop müziğinin seçkin sanatçılarından birisi olan Ali Batgi 25-26 dönemleri arasında milletvekili olarak ülkemize hizmet eden müzisyen Hilmi Yarayıcı ile birlikte yaptıkları “Demmi Demmi” adlı çalışmasını müzikseverlerle buluşturmanın heyecanı yaşıyor.

 

Daha 12 yaşında bağlama çalarak müzik hayatına başlayan Ali Batgi aynı zamanda başta bağlama olmak üzere, gitar, kaval, ud ve yan flüt olmak üzere birçok enstrümanı başarıyla kullanabilmektedir.

 

Almanya’nın en büyük saksafon ustası Richard Werstern ile birlikte Almanya’nın çeşitli eyaletlerinde konserler vererek ülkemizi gururlandıran Ali Batgi İTÜ Mimarlık mezunu olmasına rağmen hayatını müziğe adamış ve ülkemizin önde gelen isimlerinden eğitimler almıştır.

 

Türk Halk müziğinin önde gelen isimlerinden Zülfü Beyhan, Kemal Sahir Güler gibi büyük isimlerle çalışan Ali Batgi daha önce de Cem Yıldız ile birlikte bir albüm çalışması yaptı.

 

Ali Batgi hakkında bazı müzik otoriteleri çok farklı bir ses tonu olduğunu sadece ülkemizde değil dünyada bile ender sayılabilecek en özel sese sahip erkek vokal olarak gördüklerini ifade ederlerken aynı zamanda Pavorotti ve İbrahim Tatlıses gibi aynı oktavlardaki ses aralığına sahip olduğunu ifade ettiler.

Ali Batgi son çalışması “Demmi Demmi”” hakkında yaptığı kısa açıklamada “Bu türkü için Türk Halk Müziğinin büyük ustalarından biri olan Hilmi Yarayıcı ile birlikte çalışmak büyük bir onurdu. Bu single için uzun bir çalışma dönemi geçirdik ve büyük emek verdik. İlerleyen günlerde yeni projelerle tekrar sevenlerimle buluşmak için çalışmalarıma devam ediyorum. ‘Boncuk, boncuk’ adlı Anadolu pop tarzı bir eserimle de müzikseverlerle tekrar buluşacağım” diyerek duygularını ifade etti.

 

Ali Batgi kimdir?

 

Ali Batgi Erzurum’da memur bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Ali Batgi ilkokulu İskenderun’da okurken babasının oğlunun müziğe ilgisini ve becerisini fark etmesi üzerine babası tarafından bağlama kursuna yazıldı.

 

Daha küçük yaşlarından itibaren müziğe olan ilgisi her geçen gün artan Ali Batgi lise eğitimini Aydın’da alırken okul gösterilerinde sahne almaya başlamıştır.

Üniversite eğitim için İstanbul’a gelen Ali Batgi burada da müzik dünyasının usta isimleri ile çalışarak kendisini geliştirmeye başlamıştır. İlerleyen dönemlerde söz yazarı ve besteci olarak eserler üretmeye başlayan Ali Batgi İTÜ mimarlık bölümünü bitirdikten sonra finans eğitimi de almıştır.

Ali Batgi ailem benim için çok değerlidir. Babam ve abim hayatımda örnek aldığım rol modelleridir. Türk mutfağını asla hiçbir mutfağa değişmem. Diyarbakır yöresi yemeklerine annem ve ablamdan dolayı düşkünümdür.

 

Ali Batgi orta düzeyde İngilizce ve İtalyanca bilmektedir.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.